Fightmasters Logo

Optimaliseer je kickbokstechnieken met personal training

Een groep mensen in trainingskleding ligt op de grond in een sportschool en doet sit-up-oefeningen. Op de achtergrond zijn bokszakken en ramen zichtbaar.

Gepubliceerd op 12 oktober 2024.

Kickboks leren met personal training bij Fightmasters

Kickboks leren is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Deze dynamische vechtsport combineert kracht, snelheid en techniek, waardoor je elke training weer wordt uitgedaagd. Of je nu je conditie wilt verbeteren, jezelf beter wilt leren verdedigen of simpelweg je stress kwijt wilt raken: kickboksen biedt talloze voordelen. In deze tekst ontdek je hoe kickboks leren zowel je fysieke als mentale gezondheid verbetert en wat de voordelen zijn van trainen met een personal trainer. Ben je klaar om je kickboks avontuur te beginnen? Lees dan snel verder!

Wat is kickboksen?

Kickboksen is één van de stoerste sporten die je kunt doen. Het is een vechtsport waarbij je boksen en trappen combineert en dus gebruik maakt van zowel de handen als de benen. Je gebruikt technieken die onder andere afkomstig zijn van Muay Thai. Tijdens het kickboks leren bestaat een training meestal uit een mix van verschillende oefeningen. De focus ligt daarbij op kracht, conditie en sparring. Het is een full body work-out waarbij je eigenlijk al je spieren van je lichaam gebruikt.

Waarom kickboks leren?

Kickboksen is om verschillende redenen een sport die heel goed voor je is. Doordat je tijdens de training veel bezig bent met een vorm van cardio is het een goede manier om in vorm te komen en aan je conditie te bouwen. Kickboksen is daarnaast een manier om jezelf te leren verdedigen en zelfvertrouwen op te bouwen. Je werkt aan zelfverdedigingstechnieken die nuttig kunnen zijn in situaties waarin je jezelf moet beschermen en creëert daarom snel een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Je krijgt meer controle over je lichaam, waardoor je sterker in je schoenen staat.

Werk ook aan je mentale gezondheid door te kickboksen

Naast dat je er fysiek op vooruit gaat, helpt kickboksen ook bij het versterken van je mentale gezondheid. Tijdens de trainingen pushen de trainers je op een goede manier om doorzettingsvermogen te krijgen. Kickboksen leren vereist regelmatige toewijding om je technieken te verbeteren en vooruitgang te boeken, waarbij onze trainers je tijdens de trainingen maar al te graag bij helpen.

Veel mensen ervaren kickboksen ook als een sociale activiteit waarbij ze nieuwe mensen kunnen leren kennen. Je traint regelmatig in groepen, maar je kunt ook personal training aanvragen. Kijk daarin vooral wat voor jou het beste past! Naast dat het ontzettend lekker is om je frustratie eruit te trainen en actief bezig te zijn, zorgt kickboksen ook voor een flinke dosis endorfine. Waardoor je humeur een boost krijgt en je een gevoel van voldoening ervaart na iedere sessie. Doordat je tijdens een training tot het uiterste wordt gedreven kom je vaak met meer energie uit de sessie dan dat je daarvoor had.

Voordelen van kickboks leren met een personal trainer

Kickboks leren met behulp van een personal trainer brengt diverse voordelen met zich mee. Zo kan het je helpen om je kickbokstechnieken te verbeteren, maar ook om de drempel te verlagen om te beginnen met kickboksen. Hoewel de dynamiek in groepsverband erg leuk en gezellig kan zijn, is de hulp van een personal trainer vaak veel effectiever. Van welke voordelen je nog meer profiteert als je gebruik maakt van personal training? Hieronder zetten we wat voordelen voor je op een rij.

  • Persoonlijke aandacht en maatwerk
  • Snellere verbetering van technieken
  • Meer motivatie en begeleiding
  • Verlagen van de drempel om te beginnen
  • Gerichte training voor specifieke doelen, zoals wedstrijden.

Waar kan je kickboks leren?

Bij Fightmasters Almere bieden wij verschillende soorten lessen aan. We hebben bokszak training, fitboxen en kickboksen voor verschillende leeftijden en niveaus. Maar je kunt ook bij ons terecht voor personal training of bedrijfsfitness. Wij ontvangen je graag bij ons in de les.

Wil je weten of kickboks leren iets voor jou is? Neem contact met ons op!

Ben je nieuwsgierig of kickboks leren ook iets voor jou is? Of ben je ervan overtuigd dat kickboks leren iets voor jou is en start je nog liever vandaag dan morgen met personal training? Meld je dan nu aan voor een les of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Meld je aan voor een gratis proefles

Ben jij op zoek naar kickboksen in de buurt van Almere of een boksschool in Almere? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze lessen zijn niet alleen uitdagend, maar ook leuk en motiverend. Ben jij klaar om ervoor te gaan? Meld je nu aan voor een gratis proefles en kom gezellig kickboksen in Almere!

Aanmelden proefles